MEDIACREATIVES IN EEN DIGITALE WERELD!

Het creatieve marketing bureau gespecialiseerd in communicatie in de digitale wereld. De ultieme beleving en interactie met de gebruiker is ons doel. Of het gaat om een mobiele applicatie, touchscreen, fotoconcept of een moderne website. Doordachte bruikbaarheid, aantrekkelijk ontwerp, gedegen code en goede inhoud maken samen de ervaring voor de gebruiker. Het is onze drive om creativiteit met technologie te combineren!

Waarom is Windows 8 zo interessant…

Hybride besturingssysteem van het vertrouwde Windows en mobiele elementen, app-store en klaar voor alle devices
tripitch-windows-8

Microsoft lanceert Windows 8: waarom is dit zo interessant? Hybride besturings
systeem van het vertrouwde Windows en mobiele elementen als cloudintegratie, app-store en klaar voor alle devices

Nadat Microsoft gisteren officieel Windows 8 presenteerde is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft vanaf vandaag overal beschikbaar. Windows 8 zal draaien op tablets, laptops en desktop-PC’s en is helemaal in lijn met de Metro-interface van Windows Phone. Het besturingssysteem is helemaal op de schop gegaan. Zo zijn het startmenu en de taakbalk, die al sinds Windows 95 onderin het scherm staan, niet meer aanwezig in Windows 8. Die hebben plaatsgemaakt voor grote tegels waarmee apps en andere content kunnen worden gelanceerd. Deze apps zullen verkocht worden vanuit de eigen Windows Store. Windows 8 is gebouwd met het oog op touchscreens, en heeft ingebouwde cloud capabilities.

Klaar voor de nieuwe wereld

Steven Sinofsky, hoofd van de Windows-divisie, noemde Windows 8 ‘een mijlpaal in de evolutie en revolutie van computers’. En daar heeft hij wel gelijk. Microsoft staat op een kritiek punt in haar bestaan. Het PC-tijdperk waarin Micosoft hoogtij vierde is voorgoed voorbij. De verplintering van het medialandschap en de vermobilisering zijn door Microsoft onderschat. Het mobiele besturingssysteem Windows Mobile functioneerde gebrekkig en was weinig gebruiksvriendelijk, maar met de knappe reincarnatie in de vorm van Windows Phone staat Microsoft weer helemaal op de kaart.

Ondertussen bleef Windows gewoon Windows, terwijl de wereld erom heen veranderde. Met dat in het achterhoofd is Windows 8 inderdaad een revolutie waarin Microsoft zich heeft geherpositioneerd in de nieuwe wereld van laptops, tablets, cloud, touch-screens en app-stores. Met Windows 8 maakt Microsoft ook voor laptops en desktop-PC’s de weg vrij voor touch-screens. Ook hint Microsoft met Windows 8 op hybride tablet/laptops en ultrabooks.

Windows 8 Store

Wat nog wel een flinke kluif voor Microsoft zal zijn, is het aanbod in de Windows Store. Het gebrek aan een uitgebreid app-aanbod was een van de belangrijkste kritiekpunten in de reviews van de Surface tablet. Tami Reller, CFO van Windows, zegt hierover: “Sure the total number does matter, I won’t say that it doesn’t matter. What we’ve tried to do is be very focused on making sure that our engagement with the developers is strong and they have the tools and engagement they need to build great apps.” The Verge schat dat er bij de lancering ongeveer 5.000 apps beschikbaar zijn.

Ondertussen voorspelt Steve Ballmer dat komend jaar 400 miljoen PC’s zullen worden verkocht, waarvan een meerderheid Windows 8 zal gebruiken. In lijn met Apple’s besturingssysteem wordt Windows 8 tegen een zeer lage prijs in de markt gezet. Windows 8 is vanaf 30 euro verkrijgbaar als download, en voor de fysieke kopie betaal je 60 euro. Voor een upgrade betaal je 15 euro. Windows 8 is vanaf vandaag beschikbaar in 37 talen in meer dan 140 landen.

Ik ben erg benieuwd naar hoe Windows 8 het gaat doen. Met het integrale ecosysteem en alle diensten en producten van Microsoft is de potentie groot. Echter zal dit staan of vallen met het app-aanbod.

Bron: http://www.marketingfacts.nl/

Meer in deze categorie

Bekijk nog meer producten en cases in deze categorie Lees verder

Contact

Call us 030 233 4781
Call us info@tripitch.com