MEDIACREATIVES IN EEN DIGITALE WERELD!

Het creatieve marketing bureau gespecialiseerd in communicatie in de digitale wereld. De ultieme beleving en interactie met de gebruiker is ons doel. Of het gaat om een mobiele applicatie, touchscreen, fotoconcept of een moderne website. Doordachte bruikbaarheid, aantrekkelijk ontwerp, gedegen code en goede inhoud maken samen de ervaring voor de gebruiker. Het is onze drive om creativiteit met technologie te combineren!

Mobile Takes over the web

smartphone-takes-over

Wist je dat…. Ruim de helft van de tv-kijkers gelijktijdig een tablet gebruikt? Dat we gemiddeld 4,5 uur per week spenderen aan shoppen via een tablet? Dat 63% van de Britten een app verwijdert na het 1e gebruik? Dat gebruikers in 2010 nog stopten met het gebruik van social media als de voetbalwedstrijd op TV begint, maar nu juist starten? In dit artikel lees je meer over deze feitjes, cases en trends, besproken tijdens de Mobile Inspiration Conference 2012.

Mobile Inspiration 2012

De conferentie werd gesponsord door Sanoma Media. Dit was niet te missen, de helft van de sprekers was van Sanoma en praatte elk over dezelfde (Sanoma-)apps. De presentaties van Tom Eslinger, Creative Director bij Saatchi & Saatchi en keynote speaker Gerd Leonard waren zeer inspirerend.

Alex Balfour, hoofd nieuwe media London Olympische spelen 2012, overlaadde ons met cijfertjes van de vorige Olympische spelen. Jon Mew van IAB UK gaf inzicht in een aantal tablettrends die zeer de moeite waard zijn. Joris van Heukelom, dagvoorzitter, wist alles leuk aan elkaar te praten en schroomde niet om het beestje bij zijn naam te noemen (“het is wel één grote, happy, Sanomafamilie!”).

1168 issues en 250 builds

Ruim 10.000 sporters die strijden om een medaille, 800 medal events en ruim 7000 rondes. Voor Alex Balfour en zijn team van 12 was dit aanleiding voor het ontwerpen, ontwikkelen en bijhouden van 77 digitale kanalen over een periode van 6 jaar. Er is daarvan met name veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van twee mobiele apps: De “Results” app en de “Join in” app.

De Results app gaf per sport een overzicht van het speelschema, standen en behaalde medailles. ‘Inspire a generation’ was het thema van de spelen. Met dit thema in gedachten is de Join In app ontwikkeld, een app waarmee het gevoel van de spelen en alles wat daaromheen plaatsvond overgebracht werd. Zo is de route van de Olympische Vlam opgenomen, verrijkt met data en foto’s.

Een aantal interessante weetjes en ‘lessons-learned’:

De Join In app is uitgebracht voor Android, iOS en Blackberry en daarvoor getest op ruim 100 toestellen
1168 issues zijn gefixed in 250 builds van de app
12 miljoen keer zijn de apps gedownload
Tijdens weekenden ontstond rond 10 uur ’s avonds een piek van mobiele bezoekers
Overdag gebruikt men met name (mobiele) websites, apps werden met name laat op de dag gebruikt
In vergelijking met de mobiele websites werden in de native apps vijf keer zoveel pagina’s bekeken
Lange teksten of persberichten werden nagenoeg niet gelezen. Men had behoefte aan korte verslagen, updates en foto’s.

Meer in deze categorie

Bekijk nog meer producten en cases in deze categorie Lees verder

Contact

Call us 030 233 4781
Call us info@tripitch.com