MEDIACREATIVES IN EEN DIGITALE WERELD!

Het creatieve marketing bureau gespecialiseerd in communicatie in de digitale wereld. De ultieme beleving en interactie met de gebruiker is ons doel. Of het gaat om een mobiele applicatie, touchscreen, fotoconcept of een moderne website. Doordachte bruikbaarheid, aantrekkelijk ontwerp, gedegen code en goede inhoud maken samen de ervaring voor de gebruiker. Het is onze drive om creativiteit met technologie te combineren!

Clicks and Bricks gouden duo!

tripitch-bricks-clicks

Online kopen is helemaal ingeburgerd. Er wordt simpelweg verwacht van een bedrijf dat deze producten of diensten via internet aanbiedt. Welke devices gebruikt de consument bij deze (e-)commerce-activiteiten en wat koopt men eigenlijk?

In dit tweede artikel uit een serie van drie, delen we enkele uitkomsten van het zesde ‘What’s happening online’-onderzoek van Ruigrok-Netpanel, waarin wordt gekeken naar de belangrijkste trends op het gebied van online communicatie. Dit jaar zijn 1.053 Nederlanders (representatief naar leeftijd, geslacht en opleiding) ondervraagd over hun online gedrag.

Nederland in Europese top online winkelen

Online winkelen is in opkomst, bijna de helft van de Nederlanders koopt de laatste tijd meer producten online (45%) en minder in gewone winkels (32%) dan zij voorheen deden. Ruim de helft (58%) geeft aan regelmatig of vaak online producten te kopen. Met name jongeren en hoger opgeleiden kopen vaak online. Uit cijfers van het CBS weten we dat in 2011 69% van de 16-75 jarigen online producten heeft gekocht of diensten heeft afgenomen. Hiermee staat Nederland in de Europese top.

Het liefst met een groot beeldscherm

Het soort e-commerce gerelateerde zaken dat men uitvoert op de verschillende devices, hangt samen met de grootte van het beeldscherm. Met een groter scherm is men beter in staat om de details van de producten te bekijken en kan men makkelijker switchen tussen verschillende sites en tabbladen. Zo zien we dat de meeste zaken via de laptop/computer geregeld worden, op geringe afstand gevolgd door de tablet. De smartphone wordt veel minder vaak gebruikt voor e-commerce omdat men dit als ‘onhandig’ ervaart. Het online regelen van bankzaken vormt de enige uitzondering, dit gebeurt even vaak met de smartphone als met de tablet. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat de meeste grote banken tegenwoordige goed functionerende apps voor smartphones bezitten.

Bron: Frankwatching.nl

Meer in deze categorie

Bekijk nog meer producten en cases in deze categorie Lees verder

Contact

Call us 030 233 4781
Call us info@tripitch.com